Ikonka książki

Bajkowa Alicja dotarła na drugą stronę lustra. A my, w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie razem z szefem kuchni Witem Szychowskim wyruszaliśmy na drugą stronę Bałtyku. Odkryliśmy tam miejsca równie bajkowe i pełne tajemnic, skosztowaliśmy niezapomnianych potraw oraz poznaliśmy cudownych ludzi oddanych kuchni bałtyckiej i czerpiących pełnymi garściami z nadmorskiego klimatu.

Przed Wami seria „Kuchnia Bałtycka”, czyli smaki i opowieści tych, którzy związali swoje życie z Morzem Bałtyckim. W trakcie tej wspólnej podróży poznacie zawodowych kucharzy i pasjonatów, którzy przedstawią swoje sposoby przygotowywania dań z rybami bałtyckimi. Zobaczycie, czym różni się zagraniczna kuchnia bałtycka od polskiej, jakie są cechy charakterystyczne i podobieństwa.

Oprócz odcinków z podróży, przygotowaliśmy dla Was także przepisy, inspirowane smakami dań z ryb morskich, specyficznych dla basenu Morza Bałtyckiego.

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej