Kanapki inspirowane wyspą Uznam

Po podróży czas się posilić. Wit, zainspirowany podróżą po wyspie Uznam, przygotował swoje dwie wersje kanapki ze śledziem. Zapraszamy do Kuchni Bałtyckiej… od strony kuchni.

Listy składników:

  • 5-6 zasolonych płatów śledzia
  • bułka maślana z octowym śledziem i sos kaparowy
  • 1 bułka maślana
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 50 g majonezu
  • 10-15 g dużych kaparów
  • 1 kiszony ogórek
  • garść kiełków pora
  • 300 ml octu spirytusowego
  • 800 ml wody
  • 140 g cukru
  • 3 szt. liściów laurowych
  • 3 szt. ziela angielskiego
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 mała czerwona cebula
  • sól
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej