Po podróży czas się posilić. Wit, zainspirowany podróżą po wyspie Uznam, przygotował swoje dwie wersje kanapki ze śledziem. Zapraszamy do Kuchni Bałtyckiej… od strony kuchni.
Listy składników:
5-6 zasolonych płatów śledzia
bułka maślana z octowym śledziem i sos kaparowy
1 bułka maślana
1 łyżka masła
1 jajko ugotowane na twardo
50 g majonezu
10-15 g dużych kaparów
1 kiszony ogórek
garść kiełków pora
300 ml octu spirytusowego
800 ml wody
140 g cukru
3 szt. liściów laurowych
3 szt. ziela angielskiego
2 cebule pokrojone w piórka
1 mała czerwona cebula
sól
Ciasteczka
W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.