Łosoś z estragonem i kaszą gryczaną uwędzony domowym sposobem

Bujający w oparach bornholmskiego dymu Wit przygotował przepis na wędzonego łososia, który bez problemu wykonacie na każdym grillu. A do tego nieoczywiste dodatki, ale to już sprawdźcie sami!

Składniki:

- 300 g fileta z łososia ze skórą
- garść świeżego estragonu
- 70 g kiszonej kapusty
- 60 g ugotowanej palonej kaszy gryczanej
- 40 g masła
- 30 g cebuli pokrojonej w kostkę
- 20 g czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 250 ml jogurtu
- 5-6 listków mięty
- 1 łyżeczka kuminu
- sól
- gałęzie czereśni namoczone w wodzie
- cukier

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej