Smażony turbot na groszku z ziemniakami i rokitnikiem

To już ostatni przepis inspirowany podróżą po międzynarodowych wybrzeżach Bałtyku. Na sam koniec Wit przygotował przepis, na który wpadł po spotkaniu w pewnej niezwykle malowniczo położonej restauracji w Skanii (obejrzyj odcinek: https://youtu.be/rL1c332PjEE). Na patelnię trafi turbot, a na talerzu spotka smakowite dodatki.

Składniki:

- 2 filety z turbota,
- bułka tarta do panierowania,
- 3 łyżki, tj. ok. 90 g masła,
- 2 ząbki czosnku,
- 150 g zielonego groszku,
- 80 g ziemniaków,
- 25 g rokitnika,
- 300 g cukru,
- 250 ml wody,
- 2 gałązki tymianku.

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej