Smażone szprotki i frytki z brukwi

Zainspirowany obiadem w Malmö (obejrzyj ten odcinek: https://youtu.be/NtO5CfewIb4) Wit przygotował kolejną propozycję na fish and chips. Tym razem zaproponował nieco mniej oczywistą propozycję w postaci mniejszej kuzynki śledzia, czyli szprotki.

 

Składniki:

- 15 szt. szprotek,
- mąka do panierowania
- 2 jajka,
- bułka do panierowania,
- 250 g surowej brukwi,
- 1 łyżeczka ostrej papryki,
- sól,
- 50 g majonezu,
- 1 łyżeczka wędzonej soli,
- 1 łyżeczka mielonego kminku,
- cytryna.

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej