Troć bałtycka w porach na kromce chleba razowego

Naszą podróż kończymy w Skanii, malowniczym regionie Szwecji, gdzie Wit poznał Olę i Petera. Ich bajkowo położony dom stał się miejscem wyjątkowego spotkania, uświetnionego kolacją przygotowaną na przydomowym palenisku (zobacz odcinek: https://youtu.be/rL1c332PjEE).

Po powrocie do Polski Wit spróbował odtworzyć klimat tego spotkania w jednym ze swoich dań. Sprawdźcie, jak mu się udało...

Składniki:

- 300 g fileta z troci ze skórą,
- 1 por, umyty i pokrojony (tylko białe części) na kawałki o grubości 2 cm...
- ... lub dwa młode pory,
- 1 obrana cebula,
- 1 cała dymka,
- 3 łyżki masła,
- 250-300 ml wina,
- gruba kromka razowego chleba,
- sól i pieprz.

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej