Wyspiarska zupa rybna

Po powrocie z uroczych wysepek nieopodal Bornholmu (obejrzyj ten odcinek: https://youtu.be/q9ukCcf71xM), Wit spotkał się z niezwykłą parą Islandczyków. Ci, w swojej restauracji, uraczyli go zupą rybną według starego rodzinnego przepisu pochodzącego. Jej niepowtarzalny smak zainspirował go do przygotowania swojej propozycji...

Składniki:

- 1 cała flądra,
- 2 filety z flądry,
- 1 komplet obranej włoszczyzny,
- 1 czerwona papryka,
- cała główka czosnku,
- koperek do dekoracji,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2,5 l wody,
- 3 łyżki kwaśnej śmietany,
- cytryna,
- sól i pierz,
- olej cytrynowy.

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej