Czas przygotowania Czas przygotowania 20'
Liczba porcji Liczba porcji 6
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 6 tuszek śledzi
  2. 6 plastrów boczku
  3. 50 g masła
  4. 1 ząbek czosnku
  5. oregano, bazylia, słodka papryka, koperek
  6. sól, pieprz
  7. panko
  8. olej do smażenia
  9. jogurt naturalny
  10. 1 łyżka chrzanu
  11. sok z 1/2 limonki
  12. sałata
  13. pomidorki koktajlowe
  14. ogórek
  15. rzodkiewka

Tuszki śledzia smażone w boczku

Tuszki śledzia smażone w boczku

Przygotowanie

Tuszki śledzia dopraw solą i pieprzem. Masło wymieszaj z przyprawami i czosnkiem. Panko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Rozgrzej olej na dużej patelni. Przygotowanym wcześniej masłem wypełnij tuszki. Plastrami boczku owiń ryby następnie zamocz je w panierce panko.

Smaż na mocno rozgrzanym oleju. Ryby odłóż na ręcznik papierowy. Gotowe ryby podawaj z lekka sałatką i sosem jogurtowo-chrzanowym.

 

Przepis autorstwa Gosi Kurek. Zapraszamy na Instagram "Gohfitfan".

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej