Czas przygotowania Czas przygotowania 40'
Liczba porcji Liczba porcji 6
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Kolacja

Składniki

  1. 6 tuszek śledzi
  2. 1 duże jajko
  3. 1 cebula
  4. bułka tarta
  5. ser żółty wędzony starty na drobnych oczkach
  6. śól, pieprz
  7. olej

Śledzie pieczone w serowej panierce

Śledzie pieczone w serowej panierce

Przygotowanie

Śledzie myjemy, osuszamy i dość intensywnie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Śledzie mieszamy z cebulą i odkładamy na około 2 godziny do lodówki.

Jajko roztrzepujemy, doprawiamy lekko solą i pieprzem. Ryby panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej ze startym serem. Skrapiamy delikatnie olejem lub oliwą. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez około 20-25 min.

 

Przepis autorstwa Klaudii Cessak. Zapraszamy na fanpage "Zdrowa Kaloria".

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej