Przygotowanie
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z olejem, marchewką oraz miodem i odstawiamy na ok 15 min..
Mieszamy majonez z musztardą z gorczycą i czosnkiem. W metalowej misce ubijamy jajko z odrobiną soli na „sztywno". Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy naszego omleta pod przykryciem na małym gazie ok 3-4 min. Zdejmujemy przykrywkę i składamy omleta na pół i jeszcze raz na pół.
Bułkę przecinamy na pół i układamy środkiem do dołu w piekarniku nagrzanym do 160-180°C na ok 1-2 min., żeby złapała ciepło. Rozgrzewamy patelnię z łyżką masła i jak się rozpuści smażymy turbota z jednej strony ok. 2min. Dodajemy sok z cytryny, koperek, delikatnie solimy i wyłączamy gaz.
Smarujemy dolną część bułki sosem i nakładamy kolejno kiszoną kapustę, omlet, turbot z koperkiem i zakrywamy bułką posmarowaną sosem.
Przepis autorstwa Wita Szychowskieg. Zapraszamy na fanpage Pan Tasak.