Czas przygotowania Czas przygotowania 20'
Liczba porcji Liczba porcji 8
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Kolacja

Składniki

  1. harrisa
  2. surowe filety ze śledzia
  3. pół pora
  4. kolendra
  5. papryczka pardon lub inna zielona i łagodna
  6. cytryna
  7. olej do smażenia

Śledzie na ostro z harrisą i porem

Śledzie na ostro z harrisą i porem

Przygotowanie

Filety ze śledzia solimy i smarujemy harrisą, następnie smażymy na głębokim oleju. Na dużym talerzu układamy posiekanego pora i skraplamy go sokiem z cytrynki. Wykładamy usmażoną rybkę na pora, smarujemy ją delikatnie harrisą, sypiemy obficie kolendrą oraz zieloną papryką i jeszcze raz skraplamy cytrynką.

 

Przepis autorstwa Klaudii Cessak. Zapraszamy na bloga "Warszawski Smak".

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej