Czas przygotowania Czas przygotowania 30'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Gładzica
Kategoria dania Kategoria dania Obiad Kolacja

Składniki

  1. 300 g filetów z gładzicy
  2. 1 jajo
  3. 3 łyżki panko
  4. Pół papryczki chilli
  5. 1 ząbek czosnku
  6. 1 cm imbiru
  7. Łyżka posiekanej kolendry
  8. Łyżka posiekanej natki
  9. Łyżeczka sosu rybnego
  10. Limonka
  11. 10 łyżek sosu teriyaki
  12. Sezam

Pieczone kotleciki w sosie teriyaki

Pieczone kotleciki w sosie teriyaki

Przygotowanie

Białe mięso gładzicy (bez ości) kroimy na mniejsze kawałki. W malakserze miksujemy chili, czosnek, imbir, kolendrę, natkę. Dodajemy rybę, jajo, panko i sos rybny – rozdrabniamy wszystko. Formujemy kotleciki i wbijamy do nich patyk.

Takie kotleciki pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kotleciki polewamy sosem teriyaki, oprószamy ziołami i sezamem.


Przepis autorstwa Joanny Matyjek. Zapraszamy na bloga Odczaruj Gary.

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej