Czas przygotowania Czas przygotowania 35'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. filet z dorsza (4 porcje po ok. 150 g)
  2. sól, pieprz do smaku
  3. 2 łyżki oleju
  4. 2 łyżki wina białego półwytrawnego
  5. Składniki na sos:
  6. musztarda sarepska (2 łyżki)
  7. musztarda francuska (2 łyżki)
  8. miód wielokwiatowy (2 łyżki)
  9. śmietanka słodka 18% (150 ml)

Filet z dorsza w sosie musztardowo-miodowym

Filet z dorsza w sosie musztardowo-miodowym

Przygotowanie

Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na malej ilości oleju na złoty kolor z obu stron. Zdjąć z patelni. Patelnię zdeklasować  winem i dodać resztę składników zagotować dokładnie mieszając, zredukować do konsystencji sosu. Dodać usmażoną rybę chwilkę dusić. Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
287,2 kcal 26,9 g 13,5 g 13,9 g

Zobacz również

Dorsz po zatorsku
Dorsz po zatorsku
Dorsz w boczku
Dorsz w boczku
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej