Czas przygotowania Czas przygotowania 45'
Liczba porcji Liczba porcji 6
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 1 kg dorsza
  2. 2 jajka
  3. 1 jajko do śmietany
  4. 10 dag sera żółtego
  5. 10 dag pieczarek
  6. zielona pietruszka
  7. sól, papryka, pieprz
  8. mąka
  9. śmietana 18%, mały kubeczek
  10. 1 łyżka masła

Dorsz po zatorsku

Dorsz po zatorsku

Przygotowanie

Sprawioną rybę pokroić na kawałki i posolić. Kawałki obtoczyć w mące, wymieszanej z papryką i odrobiną pieprzu. Usmażyć na złoty kolor. Usmażone kawałki układać warstwami  w naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę posypać ugotowanymi na twardo i pokrojonymi jajkami, zieloną pietruszką (posiekaną), tartym żółtym serem oraz smażonymi pieczarkami. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i przyprawami. Piec w 180 stopniach 35 minut

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
255,3 kcal 30,4 g 12,1 g 6,5 g

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej