Przygotowanie
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i smażymy chwilę na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy świeży szpinak, doprawiamy i smażymy do momentu aż puści wodę i odparuje. Gdy woda ze szpinaku odparuje - dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kukurydzę i przyprawę z suszonymi pomidorami (można wrzucić także pokrojone drobno suszone pomidory). Chwilę smażymy całość i dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Mieszamy.
Łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smażymy na patelni z obu stron od strony skóry. Po usmażeniu dzielimy filet na mniejsze części i wrzucamy do naszego makaronu. Całość posypujemy natką pietruszki.
Przepis autorstwa Klaudii Cessak. Zapraszamy na fanpage "Zdrowa Kaloria".