Czas przygotowania Czas przygotowania 20'
Liczba porcji Liczba porcji 2
Ryba Ryba Łosoś bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 250 - 300g łososia
  2. 140 g makaronu
  3. 2 łyżki oliwy
  4. 4 duże ząbki czosnku
  5. 300g pomidorków koktajlowych
  6. 200g szpinaku świeżego
  7. 4-6 łyżek kukurydzy z puszki
  8. przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, mieszanka z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem, sok z cytryny

Makaron z łososiem, szpinakiem i pomidorami

Makaron z łososiem, szpinakiem i pomidorami

Przygotowanie

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i smażymy chwilę na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy świeży szpinak, doprawiamy i smażymy do momentu aż puści wodę i odparuje. Gdy woda ze szpinaku odparuje - dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kukurydzę i przyprawę z suszonymi pomidorami (można wrzucić także pokrojone drobno suszone pomidory). Chwilę smażymy całość i dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Mieszamy.

Łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smażymy na patelni z obu stron od strony skóry. Po usmażeniu dzielimy filet na mniejsze części i wrzucamy do naszego makaronu. Całość posypujemy natką pietruszki.

 

Przepis autorstwa Klaudii Cessak. Zapraszamy na fanpage "Zdrowa Kaloria".

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej