Czas przygotowania Czas przygotowania 30'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad Kolacja

Składniki

  1. filety z dorsza
  2. zielony groszek świeży lub mrożony (koniecznie nie konserwowy)
  3. grzybki shimeji
  4. brokuł
  5. cebula
  6. sos sojowy
  7. kolendra
  8. czarny sezam
  9. pieprz

Dorsz z zieloną sałatką

Dorsz z zieloną sałatką

Przygotowanie

Filety z dorsza smażymy lub pieczemy w piekarniku, gałązki brokułu gotujemy. Grzybki smażymy razem z cebulką a jak się lekko zarumienią dodajemy groszek, doprawiamy do smaku.

Na duży talerz wykładamy groszek z grzybkami, brokuł, dorsza, polewamy sosem sojowym i sokiem z cytryny, posypujemy sezamem i kolendrą. Gotowe!

 

Przepis autorstwa Alicji Jurkowskiej. Zapraszamy na stronę "Warszawski Smak".

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej