Przygotowanie
Selera dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy a następnie wycinamy z najgrubszej części cztery plastry. Gotujemy plastry w osolonej wodzie ok 8 min.. Następnie wyjmujemy i osuszamy przy pomocy papieru. Smażymy placki na suchej patelni aż złapią miejscami ciemno brązowe przypalenia.
Majonez oraz koperek i dymkę (zostawiając trochę dymki do posypania) blendujemy na gładko. Gładzicę w całości zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez ok. 10min. Wyjmujemy rybę z piekarnika, ściągamy skórę i przy pomocy widelców wyskrobujemy mięso do miseczki i rozdrabniamy. Szczypta soli i gotowe.
Nakładamy kolejno na naszego "taco" z selera. Kimchi, rybę, majonez i posypujemy dymką.
Przepis autorstwa Wita Szychowskiego. Zapraszamy na fanpage "Pan Tasak".