Czas przygotowania Czas przygotowania 35'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Łosoś bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 1 mały kalafior
  2. 50/60 dag filetów z łososia
  3. 4 ząbki czosnku
  4. sól, 
pieprz cytrynowy lub czarny
  5. 1 łyżka oleju
  6. 2 łyżki soku z cytryny
  7. mąka do obtoczenia

Stek z łososia na pieczonym kalafiorze

Stek z łososia na pieczonym kalafiorze

Przygotowanie

Kalafiora podzielić na 4 plastry, ułożyć na formie do pieczenia, polać oliwą, posypać solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Zapiekać kalafiora przez 20 minut, obracając często, aby równo się opiekał.

Filety z łososia posolić, posypać pieprzem cytrynowym, skropić kilkoma kroplami cytryny. Usmażyć na grillowej patelni. Podawać z grillowanym kalafiorem.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
292,3 kcal 23,4 g 16,0 g 15,4 g
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej