Czas przygotowania Czas przygotowania 20'
Liczba porcji Liczba porcji 6
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Śniadanie Kolacja

Składniki

  1. świeże płaty śledzia bałtyckiego – tak, aby było około 250 g mięsa
  2. pikantna pasta węgierska – według smaku
  3. 250 g sera białego
  4. około 4 – 5 ogórków kiszonych
  5. 1 średniej wielkości cebula szalotka
  6. pęczek koperku
  7. sól, pieprz

Śledziowa pasta pikantna

Śledziowa pasta pikantna

Przygotowanie

Z płatów śledziowych zdejmij skórę i usmaż mięso ryby na rozgrzanym maśle klarowanym. Ostudź i zmiel w maszynce do mięsa razem z serem białym. W misce wymieszaj ser z rybą, posiekane ogórki kiszone i posiekaną cebulę, pastę węgierską i koperek.

Całość dopraw solą i pieprzem. Pastę jedz na pysznym pieczywie.

 

Przepis autorstwa Anny Kosternak - Kaczmarek. Zapraszamy na bloga "Czosnek w pomidorach".

Zobacz również

Śledź a’la Bismarck
Śledź a’la Bismarck
Pasta ze śledzia na chrupiących grzankach
Pasta ze śledzia na chrupiących grzankach
Kanapka z chrupiącą rybą
Kanapka z chrupiącą rybą
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej