Przygotowanie
Przygotowujemy warzywa. Brukselce odcinamy końcówki i przekrajamy na pół, batata kroimy w cienkie plastry, paprykę na kilka części. Warzywa układamy na blaszce solimy, pieprzymy, posypujemy sumakiem i płatkami chili a potem polewamy oliwą i masujemy! Pomiędzy warzywami kładziemy ząbki czosnku (po pieczeniu są pyszne i miękkie w środku).
Piekarnik nagrzewamy na 190 stopni, blaszkę z warzywami wkładamy około 10-15 minut przed rybą. Rybę nacinamy, solimy, pieprzymy, posypujemy sumakiem, kładziemy cytrynki Warzywa będą gotowe kiedy sie przyrumienią, brukselka musi się z wierzchu lekko przyaplić, podczas pieczenia warzyw zamieszajcie je raz
Ryba piecze się koło 15 minut, będzie dobra jak skórka zacznie bez problemu odchodzić!
Przepis autorstwa Alicji Jurkowskiej. Zapraszamy na bloga "Warszawski Smak".