Czas przygotowania Czas przygotowania 15'
Liczba porcji Liczba porcji 2
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Śniadanie

Składniki

  1. jeden większy śledź
  2. 2 grube plastry ananasa
  3. sałata
  4. pomidor
  5. sriracha i majonez
  6. czerwona cebula
  7. szczypiorek

Kanapeczki z grillowanym ananasem i śledziem

Kanapeczki z grillowanym ananasem i śledziem

Przygotowanie

Plastry ananasa grillujemy z obu stron na patelni grillowej, na łyżce oliwy. Śledzia smażymy na głębokim oleju, po usmażeniu wyjmujemy kręgosłup z resztą ości.

Srirachę i majonez łączymy w sos i smarujemy nim plastry ananasa, kładziemy plastry sałaty, pomidora a następnie kawałki usmażonej ryby.

Na śledzia dajemy jeszcze odrobinę sosu, kładziemy cebulkę, posypujemy szczypiorkiem.

 

Przepis autorstwa Alicji Jurkowskiej. Zapraszamy na bloga Warszawski Smak.

Zobacz również

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej