Czas przygotowania Czas przygotowania 25'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Śledź Bałtycki
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 6 filetów śledziowych
  2. 1 duża cebula
  3. 60 ml oleju
  4. czarny pieprz

Śledź z karmelizowaną cebulką

Śledź z karmelizowaną cebulką

Przygotowanie

Cebulę pokroić w talarki, skarmelizować mocno na rumiano i pozostawić w oleju do ostudzenia. Dopiero wtedy odcedzić ale olej zachować.

Odmoczone śledzie pokroić w cząstki, układać warstwami w słoju, przesypując pieprzem i przekładając cebulką. 

Na koniec zalać pocebulowym olejem i odstawić do lodówki na 12 godzin.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
477,4 kcal 30,4 g 38,3 g 3,4 g
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej