Czas przygotowania Czas przygotowania 45'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 1 tuszka dorsza bałtyckiego pokrojona na porcje
  2. 1 łyżka masła lub masła klarowanego
  3. 2 ząbki czosnku
  4. sól i pieprz cytrynowy do smaku
  5. 1-2 łyżki natki pietruszki lub opcjonalnie 1-2 łyżki koperku pokrojonego

Pieczony dorsz w pergaminie

Pieczony dorsz w pergaminie

Przygotowanie

Rybę sprawić, pokroić na porcje. Sporządzić pastę z masła oraz natki pietruszki bądź koperku. Natrzeć nią rybę ze wszystkich stron.

Rybę ułożyć  na blaszce zawiniętą w kopertę z pergaminu i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 35 minut.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
80,5 kcal 13,5 g 2,6 g 0,9 g
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej