W trakcie wspólnej przygody pod banderą "Naturalnie Bałtyckie" wraz z zaprzyjaźnionymi miłośnikami ryb pod wszelaką postacią, przygotowalismy dla Was moc pomysłów na przygotowanie zdrowej i pysznej bałtyckiej ryby.
Część z nich znajdziecie choćby na tej stronie internetowej, w zakładce 'Kuchnia'. Wydaliśmy również dwie pięknie ilustrowane książki kucharskie, w których łącznie zebraliśmy blisko 200 nieoczywistych przepisów na takie ryby jak śledź, łosoś, belona, turbot, flądra i inne. Z naszych wojaży po wybrzeżach Bałtyku w Polsce i za granicą, przywieźliśmy kolejne inspiracje. Te zaowocowały przepisami, które publikowaliśmy w ramach programów "Dookoła Bałtyku" i "Kuchnia Bałtycka".
Nie mogliśmy obdarować tymi książkami każdego z Was, być może nie każdy z Was obejrzał nasze telewizyjne serie. Dlatego przygotowaliśmy ebooka, w którym zebraliśmy wybrane propozycje ze wszystkich wymienionych wyżej miejsc oraz dostarczamy zupełnie nowe pomysły. Nie publikowane nigdzie ani nigdy wcześniej. To przepisy na równie proste w przygotowaniu co smaczne w konsumpcji pasztety i paprykarze z ryb bałtyckich.
Serdecznie zapraszamy do pobrania ebooka "Smaki Bałtyckie. Naturalnie" i wraz z całą załogą Naturalnie Bałtyckie życzymy wielu smacznych przygód w Waszych kuchniach i na Waszych stołach.