Łosoś z estragonem i kaszą gryczaną uwędzony domowym sposobem

Bujający w oparach bornholmskiego dymu Wit przygotował przepis na wędzonego łososia, który bez problemu wykonacie na każdym grillu. A do tego nieoczywiste dodatki, ale to już sprawdźcie sami!

Składniki:

- 300 g fileta z łososia ze skórą
- garść świeżego estragonu
- 70 g kiszonej kapusty
- 60 g ugotowanej palonej kaszy gryczanej
- 40 g masła
- 30 g cebuli pokrojonej w kostkę
- 20 g czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 250 ml jogurtu
- 5-6 listków mięty
- 1 łyżeczka kuminu
- sól
- gałęzie czereśni namoczone w wodzie
- cukier

Cookies
Cookies

Wir verwenden Cookies, um den Einsatz der Website zu verbessern. Wir gehen davon aus, dass Sie damit einverstanden sind. Wenn es Sie stört, verlassen Sie bitte unsere Seite.

Mehr