Czas przygotowania Czas przygotowania 30'
Liczba porcji Liczba porcji 4
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad Kolacja

Składniki

  1. 30 dag filetów z ryb morskich
  2. 3 łyżki płatków owsianych
  3. 1 cebula
  4. 1 por (duży – tylko jasna część)
  5. 2 ząbki czosnku
  6. 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  7. 2 jajka
  8. Pieprz do smaku
  9. 2 łyżki tartej bułki
  10. olej do smażenia

Kotleciki z dorsza

Kotleciki z dorsza

Przygotowanie

Cebulę obieramy i kroimy na 4 części podsmażamy i mielimy w maszynce do mięsa wraz z pokrojonymi na mniejsze kawałki filetami z ryb.

Pora myjemy i tniemy w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wybijamy jajka oraz dodajemy sos sojowy i pieprz. Całość mieszamy dokładnie.

Formujemy wilgotnymi rękami małe kotleciki,  panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
179,0 kcal 16,9 g 8,0 g 10,3 g
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej