Czas przygotowania Czas przygotowania 30'
Liczba porcji Liczba porcji 2
Ryba Ryba Dorsz
Kategoria dania Kategoria dania Obiad

Składniki

  1. 400 g filetu z dorsza
  2. 2 duże gotowane ziemniaki
  3. 2 dojrzałe pomidory
  4. 1 papryka czerwona
  5. 1 papryka zielona
  6. 1 cebula
  7. 5 ząbków czosnku
  8. 1 łyżeczka wędzonej papryki, słodkiej lub ostrej, wg uznania
  9. sól i pieprz dla smaku
  10. olej rzepakowy, 200 ml bulionu warzywnego

Gulasz z dorszem

Gulasz z dorszem

Przygotowanie

Papryki pokroić w cienkie paski, pomidory i ziemniaki w kostkę, czosnek i cebulę posiekać.


Na głębokiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać cebulę i czosnek, a następnie papryki - wszystko przesmażyć.
dodać pokrojone w kostkę pomidory i ziemniaki, paprykę wędzoną, podsmażyć, podlać bulionem tak by pokryć całość - dusić ok. 5 minut.


Dodać pokrojonego w dużą kostkę dorsza, posolić, popieprzyć i na wolnym ogniu dusić jeszcze ok. 10 minut.

Podawać gorące w głębokich talerzach.

Wartości odżywcze (1 porcja)

kalorie białko tłuszcz węglowodany
394 kcal 40 g 12 g 36 g
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej