Czas przygotowania Czas przygotowania 20'
Liczba porcji Liczba porcji 2
Ryba Ryba Gładzica
Kategoria dania Kategoria dania Śniadanie Kolacja

Składniki

  1. świeże gładzice
  2. świeże pieczywo
  3. sos tatarski
  4. kapusta kiszona
  5. starty ser Grana Padano
  6. natka pietruszki
  7. bułka tarta
  8. jajko
  9. masło klarowane
  10. sól i pieprz

Gładzica w panierce serowej

Gładzica w panierce serowej

Przygotowanie

Z gładzicy wykrójcie filety i obtoczcie je w roztrzepanym jajku, a potem w panierce z bułki tartej zmieszanej ze startym serem Grana Padano, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Usmażcie filety na rozgrzanym maśle klarowanym, z dwóch stron, aż będą złociste i chrupiące.

Kromkę posmarujcie grubo domowym sosem tatarskim, następnie połóżcie, również grubo, kapustę kiszoną i kawałki ryby.

Zobacz również

Kanapka ze śledziem i jajkiem
Kanapka ze śledziem i jajkiem
Gładzica z kimchi na "taco" z selera
Gładzica z kimchi na "taco" z selera
Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej