Flądra z purée buraczanym, kiszoną kapustą i jajkiem sadzonym

Gdy Wit zawitał do wioski Vitt, został uraczony lokalnym specjałem, daniem rybaka. Niebanalne połączenie ryb bałtyckich i buraczanego purée, zainspirowało go do stworzenia własnej wersji tego przepisu.

Lista składników:

- 2-3 filety flądry bez skóry
- mąka uniwersalna do panierowania
- 150 g ugotowanych buraków
- 80 g ugotowanych ziemniaków
- 30 g smażonej na oleju posiekanej cebuli
- 1 jajko
- 150 g kiszonej kapusty
- 50 ml zakwasu buraczanego
- szczypiorek
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 50 g masła
- sól i pieprz
- cytryna do wyciśnięcia soku
- olej rzepakowy

Ciasteczka
Ciasteczka

W celu poprawy działania strony korzystamy z ciasteczek. Zakładamy, że Ci to nie przeszkadza. Jeśli przeszkadza, opuść naszą stronę.

Więcej